2022. jan 03.

Fresh Start

írta: Deles
Fresh Start

Talán már mindenki ismeri azt az újévi szokást, amikor ígéretet teszünk magunknak. Egy fogadalmat, hogy változást hozunk az életünkbe.

"Lemondok az egészségtelen ételekről és edzeni járok majd"

"Mostantól rendesen tanulok majd és jó jegyeket szerzek" 

"Jövőre többet fogok kimozdulni ahelyett, hogy a telefonomat nyomkodnám" 

Szépen hangzik, ugye? Azonban tízből kilencszer már az újév első napján, megszegjük a magunknak tett ígéreteket. Végül mégis otthon maradunk, videókat vagy vicces képeket nézünk a telefonunkon miközben csipszet eszünk és a legkevésbé sem gondolunk a tanulásra.

Hiába, egy nap alatt nem vagyunk képesek ilyen gyors változást hozni az életünkbe. 

De akkor mégis mi értelme az egésznek és miért kötjük ezeket a dolgokat az újévhez?

Talán azért tesszük, mert az új évben mindig ott van a remény, hogy ezúttal valamit jobban csinálhatunk. Amikor egy ember összegzi magában az eltelt évet, mindig eszébe jutnak a szép dolgok, de azok a dolgok is, amiért szégyenkezik vagy csalódott. Azért teszünk fogadalmat, hogy esélyt adjunk magunknak egy szebb jövőre. Ez talán nem mindig sikerül. De mégis, az elhatározás mögött ott rejlik, hogy ismerjük a hibáinkat. Tisztán látjuk magunkat, ezért tudjuk min kell változtatnunk. Én úgy gondolom ez az első lépés a sikerhez. 

Azonban nem csak magunknak adhatunk esélyt az újrakezdésre. Mindenkiben lefolyik egy hasonló küzdelem. Egy küzdelem önmagunkkal. Mindannyiunknak vannak hibái, senki sem igazán tökéletes. Viszont ahhoz, hogy valaki elérhesse a legtökéletesebb formáját külső támogatásra is szüksége van.

Ha valaha azt gondoltad egyedül vagy a problémáiddal, gondold újra. Te, aki ezt a sort olvasod, a te környezetedben is ott vannak azok az emberek, akik, ha nem is mutatják, gyötrődve próbálnak jobbak lenni annál, mint amilyennek gondolják magukat. De akár te, olvasó, talán te is ilyen vagy. 

Járj hát nyitott szemmel. Vedd észre azokat, akik rejtegetni próbálják a belső küzdelmüket. Ha így teszel, meglátod, te is segítséget fogsz kapni a sajátodban. Próbálj megértő, megbocsátó lenni. Az emberek hibáznak, de változnak is. Adj hát esélyt azoknak is, akiknek már egyszer hátat fordítottál.

Kezdjük hát mind újra, tiszta lappal! 

Mindenkinek sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk!

Dolgozzatok össze és érjétek el céljaitokat!

 

Szerkesztette: Kussa Richárd 12,F

Szólj hozzá

Hónap témája