2022. jan 06.

Ünnepek utáni lehangoltság

írta: Deles
Ünnepek utáni lehangoltság

Az ünnepek utáni időszak sokak számára megterhelő lehet. Könnyen előfordulhat, hogy kimerültséget, feszültséget, szomorúságot tapasztalsz ilyenkor, hiszen az ünnepek után nem könnyű visszatérni a hétköznapokba. Az ezzel való megküzdésben sokat segíthet a self-care.
Próbáld meg csökkenteni a képernyő időd, menj ki a szabadba, tölts minél több időt a friss levegőn. A sportolás, illetve az egészséges, vitaminokban gazdag étkezés is segíthet. 
Fontos továbbá, hogy odafigyelj a személyes higiéniádra, és igyekezz rendszeresíteni az alvási szokásaid (minden nap ugyanakkor feküdj le).
Fontos, hogy ne csak magaddal, hanem a környezeteddel is törődj. Takaríts ki, tegyél rendet magad körül.
Ha a régi rutinodat már nem érzed megfelelőnek, gondolkodj, hogy min tudnál változtatni, illetve tűzz ki kisebb célokat, írj fel kisebb dolgokat, amelyeket véghez tudsz vinni az elkövetkező napokban.
Mindezek mellett a kapcsolataid is a segítségedre lehetnek. Igyekezz minden nap szánni egy kis időt a barátaiddal, családoddal való beszélgetésre. Ha pedig magányosnak érzed magad, próbálj új közösségeket keresni, akár egy hobbin keresztül.
Viszont fontos, hogy ha úgy érzed, nehéz egyedül megbirkóznod ezzel, bátran kérd egy szakember segítségét!
Szerkesztette: Heimpold Zsófia 11.A
Szólj hozzá

Elme és lélek