2022. jan 21.

Szalagavató 2021

írta: Deles
Szalagavató 2021

stv_0162_2.JPGstv_0009_2.JPGEgy év kihagyás után újra megrendezésre kerülhetett a 12-edikesek szalagavatója. Viszonylag megszokott körülmények között indulhattak meg a próbák szeptember 26-án, bár amint bevezették a kötelező maszkhasználatot iskolánkban, valamennyire megváltozott az a stabil környezet. Bizonytalanná vált a helyszín, vagy, hogy egyáltalán meg lehet-e tartani a rendezvényt. A szervezőknek szerencsére sikerült megállapodniuk, ezúttal a Tüskecsarnok helyett az Elek Gyula Arénával, Kőbányán. A nyitókeringőben a D, E, F osztályok táncoltak, ők vasárnaponként 9:00-10:30-ig próbáltak, összesen 10 alkalmon át. Felkészítő tanáruknak, Viktorin Dórának, ezúton is köszönjük a munkáját. 50 párt, így 100 embert néha nehéz volt egyszerre összehozni, tulajdonképpen a szalagavatón kívül mindig volt legalább egy hiányzó. A zenék kiválasztása szintén okozott némi fennakadást. A végső választás a táncra a Merry-Go-Round lett (a Howl's moving castle-ből) a nyitó- és zárókeringőre is.

A főpróba december 11-én, a szalagavató reggelén volt. Ekkor megtörténtek a végső a simítások az összesen 15 perces produkción. A térformákat újra be kellett állítani, de az aréna egészen hasonlított az iskola csarnokára. A fiúk megkapták a bérelt frakkokat, a lányok pedig felvették a varrodákban tökéletesre szabott ruháikat. Más nem is volt hátra, mint maga a műsor. A szalagtűzést követően, gyors átöltözés után került sor a nyitókeringőre.

A zárókeringő megható része a szalagavatónak. Az A, B és a D osztály egyik felével szeptember 26-án, vasárnap kezdtük meg a próbát. Egyesével dolgoztuk ki a számokat Zoltán Anna tanárnő segítségével. 10 alkalom állt rendelkezésünkre betanulni és begyakorolni a táncot, hogy élesben minden jól menjen. Sajnos egy próbán a tanárnő nem tudott résztvenni, köszönjük Viktorin Dórinak és Bartha tanárnőnek, hogy azt a napot átvállalták. Amikor elérkezett a nagy nap, a főpróbán minden tökéletesnek bizonyult. Minden összeállt. Este viszonylag későn kerültünk sorra, így kilenckor eljött a mi időnk. A csarnok ajtajában besózva álltunk sorba a bevonuláshoz, de amint elkezdődött az első dal, mindenki felszabadultan táncolt.

A közönség lelkesedése elárulta, hogy jobban nem is mehetett volna.

Az előzőek mellett meg kell említenünk az osztálytáncokat is. A vasárnapi másfél órás keringő-próba után, vagy a hét egy másik napján, még össze kellett jönniük az osztályoknak, hogy kitalálják a koreográfiát, az öltözetet, stb.
Végeredményképpen változatos témájú produkciók születtek, például az A osztály tovább népszerűsítette az ABBA slágereit, míg az F osztály egyértelművé tette, kik a rabok és a rendőrök az osztályon belül, persze Tóth Viktor tanár úr felejthetetlen belépőjével. A D-sek a necc party emlékeit hozták színpadra, a B osztály pedig retró táncokra pörögött-forgott és kápráztatott el bennünket. Végül, de nem utolsó sorban az E-sek lenyűgöző ruhákkal és tánccal idézték a 20-as évek hangulatát.

A táncok között rövidebb szünetek voltak, elsősorban átöltözésre, ezek alatt pedig fellépők szórakoztatták a közönséget. Hallhattuk énekelni Ormos Katicát, Gál Esztert, Bihari Dánielt, Kovács Jankát és Balanyai Rita tanárnőt. Hangszeren játszott Gál Eszti és Bihari Dániel mellett Deák Bence és Bartha Tibor tanárúr. Az ő felkészítésüket természetesen a tanár úrnak és Bartháné tanárnőnek köszönhetjük. Beszédet mondott Sárkány Péter, iskolánk igazgatója, Tóth Viktória és Horváth Bence (11.F), illetve a végzősök közül Jakab Kata és Máté Rita 12.E osztályos tanulók. A műsort vezette Csomós Vera és Szabó Piros.

Köszönjük mindenkinek, aki segített megvalósítani az eseményt és legfőképp gratulálunk a végzősöknek!

Szerkesztette: Baricz Barnabás 10.B, Delea Márton KNyA

Szólj hozzá

Diákélet