2022. feb 01.

Perui kulturális nap

írta: Deles
Perui kulturális nap

Ahogy azt minden évben szokás, a spanyolos osztályok idén is kiválasztottak egy Dél-amerikai országot, hogy azt bemutassák az iskola diákjainak. Most a döntés Perura esett, a napot pedig január 28-án, pénteken tartották.

Az érintett osztályok, csoportok már jóval előtte elkezdtek készülni plakátokkal például az állatvilágról, az inkákról vagy éppen a jellegzetes perui ételekről, ezeket a Díszterem előtt lehet most megtekinteni. Maga a nap két főbb eseményből állt, két nagyobb szünetben. A 10 órásban kimentek az udvarra, hogy élő Nazca-vonalakká váljanak, tehát hogy a földre rajzolt formákba beálljanak, lekicsinyítve bemutatva a Peruban több 10 ezer négyzetkilométeren elterülő, kérdéses eredetű alakzatokat.

Később a 12 órai szünetben csapatokban töltöttek ki egy 20 kérdésből álló tesztet, az ország általános jellemzőivel kapcsolatban. Holtversenyben 2 nyertes lett 20/17 találattal, az ő nyereményük csokoládé és nyalóka volt.
Mindeközben perui népi dalokat hallhattunk a rádióban. Emellett tovább fokozta a hangulatot, hogy pár diáktársunk poncsót, illetve perui kalapot viselt a kvíz idején.

Köszönjük mindenkinek, aki részt vett és külön köszönet a tanároknak a szervezésért!

Szerkesztette: Baricz Barnabás 10.B

Szólj hozzá

Diákélet