2022. ápr 01.

DÖK nap általános tudnivalók

írta: Deles
DÖK nap általános tudnivalók

Sokan tudhatjátok, hogy április 13-án nem lesz tényleges tanítás, de azért be kell mennünk a suliba. Hogy mi is fog pontosan történni ezen a napon, azt a következőkben olvashatjátok.

Délelőtt 2 előadásra kell majd jelentkeznetek a későbbiekben egy weboldalon keresztül. Az egyik 10-től 11-ig fog tartani, a másik pedig egy fél órás szünetet követően 11.30-tól 12.30-ig. Arra jelentkeztek, amelyikre csak szerenétek, a megadott lehetősegktől függően, viszont fontos, hogy lesznek programok, ahol az alacsony létszámkorlát miatt hamar be fognak telni a helyek, így érdemes minél hamarabb eldönteni és kitölteni hova szeretnétek menni, amint megkapjátok az oldal link-jét.

Ezt követi délután az UNESCO. Ahogy azt egy korábban kapott emailben is láthattátok, a műsor 13.30-kor kezdődik, és 16.45 körül ér majd véget az eredményhirdetést követően. A 6 osztály mindegyike 1-1 országot alapul vevő produkciót mutat majd be, amit a zsűri előadásmód, díszlet, megjelenés, információbőség az adott orszagról, tánc és humor alapján fog pontozni. Miközben ők elvonulnak összesíteni a szavazatokat, a műsorvezetők, illetve meglepetésvendégek fogják szórakoztatni a közönséget. Fontos tudni, hogy a Kőrösi Csoma Sándor Kulturális Központ színháztermében, ahol ez az egész meg lesz tartva, nem lesz létszámstop, az ajtóknál viszont nem lehet megállni, se leülni előtte, mivel balesetveszélyes elzárni a menekülőútat. Továbbá a kabátokat, táskákat nem lehet bevinni az előadásra, ezért ezeket le kell adni a ruhatárban. Mivel nincs messze az iskolától, és reméljük addigra tartósan beköszön a jóidő, ezeket akár a suliban is hagyhatjátok, így nem kellene kivárni a sort a műsor végén.

Csatolok nektek a cikk végére két régebbi UNESCO-s videót, hogy akik még nem láttak egyet sem, vagy akik már nem nagyon emlékeznek milyen is volt ez, láthassák kb. mire kell majd számítani. Ettől függetlenül persze mindig érhetik az embert meglepetések! :)

(az első videó is lejátszható, ha rányomtok a "Megtekintés a Youtube-on"-ra)

Szerkesztette: Gáll Bogi 11.A

Szólj hozzá

Diákélet