2022. máj 23.

Májusi kertészkedés

írta: Deles
Májusi kertészkedés

A kertészkedés elkezdéséhez a legjobb pillanatban vagy! (1. rész) - Greendex

Mit is tudnál csinálni szabadidődben, amikor végre sikerült abbahagynod egy kicsit a tanulást és már meguntad a sorozatokat? Egy kicsit esetleg kertészkedhetnél. Ha lakásban nincs rá lehetőséged, már egy kis cserepes növénnyel is el lehet szórakozni. Földet cserélni neki, öntözni és az elszáradt részeket leszedni. Ha kert is van még a közelben (mondjuk a közterületi parkban, azért inkább ne kezdj el kertészkedni), akkor ott is lehet jó dolgokat csinálni.

 

 

 

 

Most van az ideje palántázni vagy éppen ültetni. Mindenféle zöldséget földbe tudunk tenni így májusban, például spenótot, sárgarépát, borsót, rebarbarát, petrezselymet meg a salátaféléket. Érdemes a lassabban növekvő zöldségeket már egyből palántaként elindítani, hogy minél előbb saját termesztésű finomságokat ehessünk. Ahova szeretnénk ültetni a kis növényeinket, érdemes először kigazolni, hogy majd lássuk, hogy hol kéne kinőniük.

 

A májussal elkezdődött a szörpök ideje! Itt az ideje elmenni bodzát szedni, meg májusi cseresznyét. Bodzát tudunk szedni az erdőkben, rétek széléről, de arra ügyeljünk, hogy a forgalomtól távolabbi bokrokról szedjük le a termést. A szörpön felül még lehet lekvárt, limonádét, szárított gyümölcsöt és teát is csinálni belőlük. Amik szintén isteni finomak is lehetnek.

Szerkesztette:Varga Dalma 9.F

Szólj hozzá

Programajánló