2021. dec 06.

Csütörtököt mondunk

írta: Deles
Csütörtököt mondunk

Hellohello

Szóval tudjátok minden hónap első csütörtökén zenebona van a díszteremben, na hát ez tehetséges diáktársaink és tanáraink műve. Én teljesen azt hittem, hogy mindenki annyira rohan szünetekben, hogy senki nem megy le meghallgatni ezeket a minikoncerteket, de pozitív csalódás ért, még azok is, akinek nem jutott hely, az ajtóban állva tapsoltak. Pacsi, szuperek vagyunk.


Szóval a decemberi csütörtök-fesztiválról:
Először Kovácsi Sára gitározott nekünk. Johann Sebastian Bach egy spanyol lüktetésű táncát hallottuk. A leányzó ezer százalék hogy zenesulis, így senki nem tanul meg játszani otthon.

stv_0009.JPG

Utána Vikár Csilla játszotta Liszt Ferenc Andantinoját zongorán. Ha Bartha tanár úr tanított téged, akkor biztosan hallottál már Vikár Béla népdalgyűjtőről. Az unokájának is minden adottsága megvan, hogy a zenével kapcsolatban maradjon fenn a neve.

stv_0031.JPG

Ó, és az első duónk: T. Kovács Ágnes Beethowen egyik szonatináját hozta el csellón, őt Juhász Andrea tanárnő kísérte zongorán. Remélem közben figyeltétek a sokszínűséget, a vonósokat méltón képviselték úgy érzem.

stv_0043.JPGstv_0045.JPG

Az első szünetet Varga Eszter zongorista zárta Ludovico Einaudi Experiencével. Az eredeti szám is fantasztikus szerintem (tessék meghallgatni, művelődni kell), és Eszter előadása pontosan visszaadta a darab szépségét.

stv_0053.JPG

A deles szünet tanáraink jóvoltából vált zenéssé. Igen, tudom hogy fontosabb kimenni túrórudiért a spárba, viszont szerintem ez maradandóbb émény. És olcsóbb is. Kvártetünk tagjai: Székely Réka (hegedű, vokál), Balanyi Rita (gitár, ének), Juhász Andrea (zongora), Bartha Tibor (steel guitar). Három dalfeldolgozást adtak elő: Driving license, Lonestar, Have you seen the rain. Esküszöm volt olyan dal, ami szebb volt így kamarában, mint az eredeti (elfogult lászlós). Tanáraink biztosan rengeteg munkát fektettek bele, nagy volt az összhang, a harmónia, komolyan mintha 20 éve együtt zenélnének.

stv_0079.JPG

Azt hiszem hogy az egész hallgatóság nevében mondhatom, hogy bámulatos volt az egész, emlékeim szerint kellő tapsviharral jutalmaztuk ezt a csodát.

stv_0107.JPG
Ha nem volt kedved végigolvasni, akkor összefoglalásként: mindenképp érdemes bevállalni egy-két igazolatlan késést, hiszen nagyon tehetséges zenészek ugyanennyire igényes műsort tesznek le az asztalra, tulajdonképpen a szórakoztatásunk érdekében. Mindenki előtt le a kalappal, élvezhető volt az egész. Nektek pedig, többiek, az az új cél, hogy szünetben többen nyomorogjunk a díszterem falai között, mint a spárban a pénztár előtt.

Szerkesztette: Bori Boglárka NYE

Fotózta: Kocsis Izabell 11.F, Tóth Viktória 11.F

Szólj hozzá

Diákélet