2022. ápr 01.

Áprilisi Zeneajánló

írta: Deles
Áprilisi Zeneajánló

deafing.jpg

Bolondok napja alkalmából sokakban felötlik az a varázslatos ötlet, hogy ideje lenne valami poénos, ám a másik számára kevésbé vicces dologgal gyötörni egymást. Ez alkalomból most szeretnék egy kis segítséget nyújtani. Amennyiben még nincs ötletetek egymás boldogításhoz, íme néhány fülsértő, hasogató/szövegértés kínzó/gyötrelmes szeretetcsomag.

Most mi van? – Kistehén tánczenekar
A Kistehén 2002-ben debütált a Sziget Fesztivál reklámjaként. 18 év alatt egészen maradandó borzongatást okoztak hallgatóiknak. Feloszlásukat 2020-ban azzal indokolták, hogy már mindent elrontottak, amit szerettek volna.

Coffe – Jack Stauber’s Micropop
Mindenekelőtt tisztázzuk, hogy a Jack Staubers Micropop egy másodlagos előadói név, mellyel a szerző olyan (rövid) dalokat publikál, amit az elsődleges nevén nem tenne meg. Általában a dalokhoz videók is tartoznak, amik Youtube-on, Facebookon, Insagrammon vagy Twitteren lelhetőek fel. Vannak teljes hosszúságú alkotások is, de leginkább a tíz másodperc és másfél perc közötti intervallumban dolgozik a szerző.

The Cult of Dionysus – The Orion Experience
Az amerikai pop-rock együttes színes televíziós pályafutást tudhat magáénak. Szerepeltek többek között az iCarly-ban, a Laguna Beach-ben és a Victorious-ban is. 2006-ban adták ki az első stúdióalbumukat, ami olyan jól sikerült, hogy két év múlva a másodikat már a Maroon 5 producere, Jon Kaplan készítette.

Shit – Bo Burnham
Robert Pickering (Bo) Burnham amerikai költő, filmrendező, színész, zenész, énekes és humorista. Kezdetek óta a Comedy Central Records szerződtettje. Ő a legfiatalabb humorista, akinek fél órás műsora volt a Comedy Centralon. Első dalait a bátyjának írta, aki New Yorkba ment egyetemre és az otthon készített videókat Youtube-on osztotta meg vele (az már más dolog, hogy az internet népe is megtalálta, nem csak a testvére...)

I Like Bananas (Because They Have No Bones) – Henry Hall
Henry Hall nem csak, hogy az egyetlen előadó a listán, aki a 19. században született, de valószínűleg az egyetlen olyan ember, aki két nap ismerettség után elvette a nejét, mert egy vonaton történt (musical-ekről szóló) beszélgetés után nagyon szimpatikusnak tűnt. Hall 40 évig visszatérő előadó volt. a BBC rádióban.

Egy lány kéne nekem – A.E. Bizottság
Az A.E. (Albert Einstein) Bizottság a 80-as években volt aktív. Igazi szürrealista-dadaista zenét játszottak. Saját bevallásuk szerint a szabadidő-zene az irányadó műfajuk és koncertjeiket a „Minden strófa után egy katasztrófa” mottójuk igazán leírta.

Szerkesztő: Szabó Piros 10.D

Szólj hozzá

Programajánló Hónap témája